Izpolnite prijavnico in s tem svojemu otroku zagotovite mesto v skupini. 

Število mest je omejeno, zato pohitite!   

Verjetno se vsi že veselimo toplih poletnih dni, ki naznanjajo počitnice in s tem malo več brezskrbnosti. Zavedamo se, da otroci hrepenijo po družbi svojih sovrstnikov in da si mnogo od njih želi, da bi lahko z njimi preživeli kar največ časa. Iz tega razloga, ker želimo otrokom ponuditi ta čas in prostor za druženje, smo se odločili za organizacijo atraktivnega poletnega tabora, ki bo poln različnih aktivnosti. 

Program smo zasnovali tako, da bo vsak lahko našel nekaj zase. Dneve nam bodo polnile različne športne in ustvarjalne delavnice, adrenalinske dejavnosti in pa trenutki, ki bodo namenjeni sproščanju.  Vse to nam bo omogočila lokacija, ki smo jo izbrali za letošnji tabor. Tokrat smo izbrali izredno lep vendar verjetno ne vsem tako poznan konec Slovenije. Odšli bomo v Žiri, kjer bomo raziskovali okolico in neokrnjeno naravo, ki jo ponuja, spoznavali kulturne in naravne znamenitosti, se kopali na kopališču v reki Sovri ter bivali v novi telovadnici v Žireh, kjer bodo potekale tudi nekatere naše aktivnosti. 

Oviratlon, judo treningi, plezanje, lokostrelstvo, izdelava survival zapestnic, ustvarjalne delavnice, nočni pohod in družabni večeri ob ognju so le majhen del aktivnosti, ki smo jih pripravili za otroke. Vse dejavnosti, ki jih vsebuje program, pa najdete na spustnem seznamu »Aktivnosti« in »Delavnice«.

Zakaj TABOR?

Ko se odločate na kateri tabor prijaviti vašega otroka, se verjetno soočate z vprašanji kot so: ali bo ustrezal osebnosti mojega otroka, bo zajel njegove interese, se bo počutil prijetno, ko bo morda prvič malo dlje od doma … Čeprav je vsak otrok edinstven, smo prepričani, da je tabor koristen za vse. V društvu Judo Akademija poskušamo skozi šport in igro približati zdrav način življenja otrokom in mladostnikom. Aktivnosti na taboru so raznovrstne in zasnovane tako, da se otroci vedno kaj novega naučijo, predvsem pa sodelujejo z ostalimi udeleženci. Ravno to pa je tisto, kar bo otrokom pomagalo razviti pomembne socialne, čustvene in kognitivne veščine. 

Verjetno se mnogi od vas z veseljem ozirate nazaj in se spominjate vaših dni v kakšnem taboru. Vznemirjenja, ko ste prvič zakurili ogenj s prijatelji, ali brezskrbnih popoldnevov, preživetih na kopanju pod poletnim soncem. Tabor ni bil le način, kako preživeti poletne počitnice, ampak pomemben del tega, kar ste sedaj kot oseba. Otroci na taboru rastejo, raziskujejo in spoznavajo sebe ter ljudi in svet okoli sebe ter se ves čas zabavajo. Želeli bi jim omogočiti, da se vsaj za en teden prepustijo radosti v življenju, pozabijo na skrbi, sklenejo nova prijateljstva, doživijo neverjetno izkušnjo in ustvarijo lepe spomine, ki bodo ostali za celo življenje. 


Da se boste lažje odločili ali je tabor primeren za vašega otroka, dovolite, da vam samo naštejemo nekaj razlogov zakaj je tabor pomemben:

Med poletnim kampom otroci sodelujejo v različnih skupinskih dejavnostih. Na primer, med udeležbo v športu, se otrok nauči delati v skupini, komunicirati z drugimi in rešiti težave sam. Seveda se otroci socialnih veščin učijo tudi v šoli. Vendar tabor združuje otroke v okolju, ki spodbuja večji občutek skupnosti in spoštovanja individualnih razlik, medtem ko se šola osredotoča predvsem na akademske dosežke.

Otrok v kampu preživi čas stran od staršev. Ta čas je pomemben za otrokov razvoj identitete. Otroci se naučijo postati bolj samostojni, ko raziskujejo svoje interese in odkrivajo svoje prednosti in slabosti. Naučijo se zaupati svojemu notranjemu glasu, namesto da bi jim starši ali učitelji rekli, kaj naj naredijo. Neodvisnost je ključnega pomena, da postanemo samozadostna odrasla oseba. Vzgoja samostojnega otroka pomeni poučevanje odgovornosti, spodbujanje raziskovanja in zagotavljanje varnega okolja za samostojno odločanje otroka. Naš tabor neguje vse tri elemente.

Tekom šolskega leta so otroci navajeni na rutino, da se pravočasno odpeljejo v šolo, delajo domače naloge in nato gredo spat. Nekateri se ukvarjajo tudi z obšolskimi dejavnostmi. Čeprav je poletni tabor še vedno strukturiran, je bolj sproščen od šolske rutine in zagotavlja čas in svobodo za spontano igro. Prosta igra je za otrokov razvoj pomembna, ker se skozi igro nauči razvijati sposobnosti kreativnega mišljenja in raziskovati svojo domišljijo. Igralni čas ustvarja varen prostor za otroke, da izrazijo svoje misli in čustva, se naučijo interakcije s svetom okoli sebe ter ustvarjajo močnejše in srečnejše otroke. 

Ne glede na to, kakšen je interes vašega otroka, naj gre za šport ali umetniško ustvarjanja, ga bo taborniški program vključil v dejavnosti, ki zahtevajo timsko delo. Uspešno sodelovanje v timu je koristna veščina za življenje. Timsko delo je pomembno, ker pomaga razviti komunikacijske spretnosti, čustveno inteligenco in vodstvene sposobnosti. Razumevanje timskega dela pomaga otroku, da se zaveda, da je delo z drugimi včasih najučinkovitejši način za dosego stvari. Timsko delo bodo cenili kot rešitev, namesto da bi mislili, da se morajo sami ukvarjati z nalogami. Posledično bodo otroci odraščali v želji, da bi bili aktivni člani svoje skupnosti.

Vztrajnost je bistvena življenjska veščina, ker biti vztrajen pomeni vstati po kakšnem neuspehu in poskusiti ponovno. Tabor ponuja priložnost, da se otroci soočijo s številnimi izzivi in vadijo, kako jih premagati. Uči jih vrednosti truda in otrokom pomaga verjeti vase, ko premagujejo izzive z odločnostjo, potrpljenjem in željo po uspehu. Učenje novih hobijev uči tudi kako se spoprijeti z življenjskimi izzivi, otroci pa bodo zgradili močan sistem podpore za prijatelje v kampih, ki jim bodo pomagali preskočiti ovire.

Otroci in odrasli preživimo preveč časa pred zaslonom. Ne glede na to, kaj zanima vaše otroke, se bodo v poletnem taboru učili in družili v zdravem okolju iz resničnega sveta. Odmik od zaslona je ključnega pomena za otrokove možgane, telo, duha in prihodnost in bi lahko koristil vsem nam.

Narava spodbuja vsa čutila. Ko je otrok na prostem, lahko vidi, se dotakne, sliši, voha in včasih celo okusi naravo. Senzorični razvoj naredi življenje bogatejše, polnejše in bolj prijetno. Čas na prostem spodbuja gibanje, ki je ključnega pomena za fizično, duševno in čustveno zdravje. Otroci lahko prosto tečejo, preskakujejo, skačejo, plezajo, se smejijo in dihajo svež zrak. Nazadnje, narava otrokom pomaga izkusiti čarobnost in čudežnost otroštva in jih spodbudi k razmišljanju o največjih skrivnostih življenja.

Ena največjih prednosti poletnega tabora je, da otroke odpelje iz območja udobja in jih potisne, da preizkusijo nove stvari in raziščejo že uveljavljene interese. Rasli bodo, ko bodo razvijali svoje spretnosti pri opravljanju svojih najljubših dejavnosti, in razvijali bodo nove spretnosti, ko bodo preizkušali dejavnosti, ki jih še nikoli niso poskusili. Iz tabora bodo odšli z močnejšim občutkom identitete in boljšo predstavo o tem, kaj imajo radi.

V taboru imajo otroci priložnost doseči nekaj novega. Naj bo to zadeta tarča pri lokostrelstvu ali ali njihova prva umetnina v manj konkurenčnem okolju kot v šoli. Dosežki so glavna sestavina samozavesti. Samopodoba je pomembna za otroke in odrasle, ker se v življenju odločamo glede na to, kako se vidimo. Izbiramo svojo kariero, odnose in sprejemamo druge pomembne odločitve, na katere močno vpliva naša samozavest. Otroci se učijo samospoštovanja z ukrepanjem in pridobivanjem rezultatov ter s prispevanjem k svoji skupnosti. Učijo se ceniti kot rezultat trdega dela in dosežkov.

Naš tabor spodbuja zdravo prehrano in telesno aktivnost. Otroci lahko sodelujejo v vseh vrstah zabavnih telesnih dejavnosti na kateri koli ravni spretnosti. Telesna aktivnost je ključnega pomena za zdravje srca in ohranjanje zdrave telesne teže, krepi samozavest in pomaga obvladovati stres. Otroke je smiselno spoznati s pomembnostjo telesne dejavnosti zato, da lahko telovadne navade prenesejo v odraslo dobo. 

Otroci se v sproščenem okolju na taboru srečajo z drugimi otroki s podobnimi interesi in spoznajo tudi nove prijatelje z različnim ozadjem. Povežejo jih njihove izkušnje na taboru, izzivi, s katerimi se srečujejo, in zabava, ki jo preživijo brez pritiska in medijskih motilcev. Tako ustvarijo pristna prijateljstva, ki trajajo.

Na poletnem taboru se bodo otroci naučili sodelovati z drugimi otroki za doseganje skupnih ciljev. Medtem ko se otroci ukvarjajo z različnimi dejavnostmi, bodo izpostavljeni različnim stališčem in mnenjem. Naučili se bodo sprejemati, da nimajo vsi enake perspektive ali prepričanj in da morajo za dosego cilja z drugimi ali za življenje in igro v harmoniji spoštovati razlike in delati z njimi. Tabor ustvarja okolje, ki spodbuja spoštovanje in upoštevanje drugih. Otroci dobijo pohvale, ker vključujejo druge in se vedejo spoštljivo.

Čeprav bodo otroci uživali svobodo igranja in uživali v dejavnosti, ki jih zanimajo, tabor ponuja tudi varno, prijetno in strukturirano okolje. Vsi udeleženci upoštevajo urnik in rutino, kar zagotavlja občutek varnosti. Ta struktura uči tudi odgovornosti in samokontrole. Ko se otrok počuti varnega in sprejetega, lahko razišče svoje interese, se igra in se smeji. Tabor daje otrokom priložnost, da se izrazijo in se naučijo, kdo so.

Otroci bodo občutili večjo povezanost s svojo skupnostjo prek tabornih dejavnosti, kot so šport, družabne igre ali petje. Večji občutek skupnosti uči otroka, da lahko naredi pomembno spremembo. Sodelovanje skupnosti daje otrokom občutek pripadnosti, ki pa se bori proti osamljenosti in izboljšuje splošno dobro počutje vseh nas.

Osnovni podatki:

Kako bo potekal dan:

Vsako jutro bomo otroke iz sladkih sanj prebudili s prijetno glasbo, ki jo bodo z igranjem na kitaro ali s svojimi prelepimi glasovi ustvarili naši animatorji. Zagotovo bo to lepše kot budilka na telefonu. Otrokom bomo dali dovolj časa, da se v miru pretegnejo in se počasi izkobacajo izpod svoje deke. Temu sledi osebna higiena, po njej pa jutranja zabavna telovadba, ki nas bo do konca zbudila. 

Vsi vemo, da prazna vreča ne stoji pokonci zato si bomo privoščili zdrav in hranljiv zajtrk, ki nas bo okrepčal za vse izzive, ki nas čakajo tekom dneva. Ker na taboru vsak sam skrbi za red, se lotimo pospravljanja svojega spalnega prostora nato pa je na vrsti judo in delavnice »veselje do gibanja«.

Toliko gibanja nas konkretno zlakoti zato odidemo na kosilo v šolo, kjer se okrepčamo. Sledi počitek in ustvarjalne delavnice, da ima okusno kosilo čas, da se malo poleže. Popoldan namenimo sproščenemu uživanju in zabavi ob vodi.  Pred večerjo so na sporedu še športne igre, po večerji pa se pripravimo za večerni program, ki bo zajemal vse od nočnih pohodov, kvizov, družabnih iger do pečenja banan. Druženju sledi tuš in umivanje zob ter odhod v skupni prostor, kjer dan zaključimo ob umirjenem pogovoru ali zgodbi.

Športne Aktivnosti

Kaj bomo počeli:

Več o delavnicah si lahko s klikom pogledate  >  > >  DELAVNICE

Izpolnite prijavnico in s tem svojemu otroku zagotovite mesto v skupini. Število mest je omejeno, zato pohitite!